2011. január 25., kedd

mulatság....

Ma nagy skót táncmulatság lesz....juuuuj :)
Igyekszem minél előbb beszámolni!!!

2011. január 23., vasárnap

folyt.köv.

Nah mielőtt rátérnék az ígért játékra,még egy két érdekesség amit tapasztaltam a hazautam során :)
 - A frankfurti reptér óriási...10 perc séta után sem értem oda  a következő kapuhoz,pedig egy terminálon belül mozogtam és csak A3-tól kellett eljutnom az A 57-be,szóval még nem kellett cserélnem,hogy B vagy C!
 - A reptéren a dohányosoknak dohányzókabin van,ami nagyon vicces....üveg az egész,így kicsit olyan mintha állatkerti majmokat néznél a üveg mögül :)
 - Magyarországról együtt repült velem 2 magyar lány akik Kanadába tartottak (nem volt túl nagy az IQ szintjük). Az egyik nagyon nagy felháborodással ecsetelte a másiknak,hogy a kapunál megszólalt a detektor,mire megkérte a női őr,hogy álljon terpeszbe,hogy végig tudja motozni a nőt,mire  a nő közölte,hogy nem akarja megcsinálni,mert nincs rajta bugyi. Én meg csak "Ki az a h*lye,aki bugyi nélkül akar utazni Magyarországtól Kanadáig?!"...el se hittem....de a legviccesebb,hogy még ő volt felháborodva,én meg csak emlékeztem nagymamám szava járására,mondván nagy az Isten állatkertje :)

Most jöhet a játék. A lényeg,hogy húzol egy nevet (majd igyekszel titokban tartani,hogy ki az) és egy héten át nap mint nap megleped ajándékokkal,de fontos,hogy nem te hanem pl. hagysz levelet 8 embernek,hogy mindenki ölelje meg a te húzottadat (persze úgy,hogy nem írod alá). Vagy megkérsz pár embert,hogy adjanak neki egy gyors masszázst vagy kérdezzék meg,hogy hogy van....én pl. adtam romantikus,gyertyafényes,pezsgős fürdőt,csokit,verset stb....és kaptam meglepi gyümisalit,bögrét stb...
Nagyon élveztem a játékot!!! A csattanó pedig az volt,hogy egy hét után,mikor kiderült,hogy kinek ki az angyala fény derült a tényre,hogy Sabine-vel mi egymás angyalai vagyunk :) Haha :)

Karácsony után átköltöztem a Parkba Tuvával és kaptunk egy bungalowt,ami nagyon jó mert van óriási nappalink,saját konyhánk,fürdőnk stb...az szokott néha problémát okozni,hogy Tuva nagyon rendetlen tud lenni...a mosogatást meg hírből sem ismeri,ami néha frusztráló tud lenni nekem,azt hiszem joggal :)

Gondoltam megosztom veletek,hogy hol jártam eddig és,hogy hova tervezek még eljutni: Aberdeen,Dundee,Edinburgh,Glasgow (ezzel bevégeztem a nagyvárosokat),Kirkcaldy, Invernes,Nairn,ElginT Ahova még el kell jutnom: Loch ness és London! Szerintem egészen jó 4 hónap alatt!!!
Glasgowból 2 napja értem haza. Nem olyan szép mint Edinburgh,viszont nagyon-nagyon sok bolt van ott és rengeteg fiatal,amit nagyon élveztem!!Kicsit úgy éreztem magam,mint régen :) Egyetlen nagy szomorúság volt...megtaláltam álmaim kabátját (ami már minimum 2 éve álmaim kabátja)...fekete,hosszú,elegáns,gyönyörű,csinos.....megláttam és azt gondoltam,hogy engem nem érdekel az ára....az enyém lesz!!! De persze mikor felpróbáltam,akkor konstatáltam,hogy el van szabva,mert iszonyatosan kibővül alul....nem hiszitek el,mennyire elszomorodtam :S

Az angolom kapcsán most érzem megint,hogy léptem egy szintet...nagyon sok új dolgot használok nap mint nap!! Például  a mindennapi jegyzeteimet is angolul írom már :) Jah és nem olyan régen megtörtént az első telefonbeszélgetés egy skót farmerrel telefonon,aki nem sajnálta használni a jó kis skót akcentust :)

NAGY hír: áprilisban megyek Hollandiába 5 napra majd haza 10 napra....jajj...alig várom már!!!!! Olyan nagyon jó lesz!!!! :) :) Áprilisról jut újra eszembe,20 éves leszek,ami nagyon ijesztő...tudom most csak mosolyogtok,de akkor is....20?! Az olyan kerek már....az már nem gyerek :S A jelenlegi tervem az,hogy elmegyek Edinburghba egy éjszakát bulizni az ottani barátokkal és egy nappal a szülinapom előtt hazaérek és itt is megünneplem!!


A kertben amúgy egyre inkább érzem,hogy a csoport tagja vagyok,ami nagyon jó :)

Azt hiszem most zárom soraimat és csak remélni merem,hogy valaki lejutott idáig :):)